3 x helpotus siitepölyallergiaan

Juuri kun selvisin flunssasta, huomasin siitepölykaudenkin alkaneen oikein todenteolla! En koskaan tunnu muistavan allergialääkkeen aloittamista ajoissa etukäteen, jolloin se tehoaisikin paremmin, vaan suuntaan apteekkiin vasta siinä vaiheessa, kun silmät ovat turvonneet, nenä vuotaa, enkä pysty sanomaan edes kokonaista lausetta aivastamatta. Ehkä vielä joskus opin senkin!

Allergiat iskivät minulle vasta teini-iässä ja tuntuu, että oireet ovat kyllä lieventyneet tässä vuosien varrella. Raskausajat ja muistaakseni imetyksen ajankin olin käyttämättä allergialääkkeitä ja yritin sinnitellä yli pahimman allergia-ajan muilla konsteilla. Nyt taas on allergialääkkeet käytössä, mutta reseptillisen sijaan olen napannut viimevuosina lääkkeen ihan vain hyllyvalikoimasta ja nekin ovat toimineet hyvin. Nyt käytössä on Heinix, ärsyttävän korvamato-radiomainoksensa takia ja se on kyllä ollut ihan hyvä vaihtoehto!

Kokosin tähän muutaman vinkin, joiden olen kokenut helpottavan allergian oireita.

I just got over the flu and the allergies hit me straight away! I never remember to start taking the allergy medicines early enough and when I do, my allergies are already really bad!

I was lucky enough to not have any of these pollen allergies as a child and I got this as a teenager. I struggled through my pregnancies without any allergy medication and after that I have used some over-the-counter ones that actually work quite well too.

Here’s a few of my tips how to survive the pollen season and feel better during it!

apua siitepölyallergiaan ja vinkkejä allergiaoireiden helpottamiseen

Ota allergialääke illalla

Allergia-aikaan nukkuminenkin on hankalaa ja uni katkeilee tukkoisen hengityksen takia ja aamulla vasta räkäinen olo onkin puhumattakaan kipeästä ja kuivasta kurkusta! Kaverini vinkkasinin viimekeväänä tätä valitellessani, että allergialääke kannattaa ottaa illalla, jolloin nukut paremmin, jaksat paremmin ja olet aamulla huomattavasti freesimpi. Aiemmin olin tottunut ottamaan sen aina aamulla ajatellen, että päivällä sitten olisi parempi olo. Otin neuvon heti käyttöön ja se toimii todella hyvin! Lääkkeen tehokin tuntuu riittävän pitkälle päivään ja kokonaisolo on huomattavasti parempi! Plus, jos allergialääke väsyttää, siitä on vain pelkkää plussaa illalla otettuna.

Sleeping with blocked or runny nose can be quite difficult and you might be waking up all the time to sneeze or blow your nose. And you end up waking up feeling tired. My friend gave me this tip last spring, to take the medicine in the evening instead of taking it in the morning as I was used to do. That worked way better than what I could have imagined! I slept better and felt a lot fresher in the morning and during the whole day.

Vinkkejä siitepölyallergian oireisiin

Nenähuuhtelukannu

Nenähuuhtelukannu on taas kaikessä ällöttävyydessään ihan paras! Jouduin muutamaan otteeseen punkteeraukseen otsaonteloon levinneen poskiontelontulehduksen takia ja se oli minulle niin pahaa horroria, että pidän huolen, että poskiontelontulehdukset pysyvät poissa! Siksi olenkin nenäkannun ahkera käyttäjä ja se helpottaa oloa huomattavasti myös allergia-aikana! Koska kannuun laitettava suola saattaa kuivattaa nenän limakalvoja entisestään, yksi tuttavani kerran suositteli lisäämään pikkaisen kookosöljyä sekaan. Tätä olen aina silloin tällöin lisäillytkin suolaveden sekaan.

Rinsing my nose with a neti pot has been one of the best things I know even though it feels really disgusting. I get sinus infections really easily and after having to go through with a sinus paracentesis a few times I'm more than happy to do the rinsing because that operation was so horrible that I really don't want to go through with that again. Rinsing your nose really removes all the pollen from your nose and makes breathing a much more easy! Because the salt you put into the rinsing water may dry up your nose, my friend gave me this tip to put a little pit of coconut oil to the water for moisture.

Hiusten Tehoharjaus illalla

Hiukset on ehkä yksi pahimmista siitepölynkerääjistä! Ja varsinkin kun itselläni on tapana pestä hiukset vain kerran viikossa, niissä on varmasti kilotolkulla kaiken maailman allergisoijia. Iltaisin teenkin oikein tehoharjauksen hiuksille ja yritän pöllyttää kaikki pölyt niistä pois. Suihkutan yleensä vielä päälle jotakin jätettävistä hoitoaineista, että saan hiuksista hieman kosteammat ja vähäpölyisemmät. Peseminen tietenkin poistaisi pölyt kokonaan, mutta hiuksille niin tiheä peseminen ei varmasti tekisi hyvää.

Think about how much pollen does your hair collect during the day!? A lot! So if you are like me and don't wash your hair daily, you really should do some power brushing in the evening to get all that pollen off. I try to use some leave in confitioner spray in the evenings to make my hair a pit damp and not so dusty. Washing your hair would of course be the best option, but that's not so good for your hair.

Siinä oli muutamia minulle parhaiten sopivia konsteja tästä kaudesta selviämiseen, mutta jos sinulla on jotain muitakin vinkkejä niin let me know! Näitä ei koskaan voi olla liikaa.

So, there was a few of the tricks that works best for me, but let me know if you have something to add to this list!

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

petratoivonen
petratoivonen,
Hei super hyviä neuvoja! En ole tajunnutkaan tuota, että allergialääke kannattaa napata jo illalla, kokeilen tuota niksiä ehdottomasti tänä vuonna😊🙈 Kiitos vinkistä😍
nouw.com/petratoivonen
pinjasblog
pinjasblog,
Mahtavaa! 😍 toivottavasti se toimii sullekin! 👍🏼
nouw.com/pinjasblog
Hirvonen,
Itsekin kävin just ostaa allergialääkkeet kaappiin valmiiksi. Onpa hyvä vinkki tuo hiusten harjaus. En ollut koskaan ajatellut, että ne kerää pölyjä tehokkaasti.
www.laakintavaline.fi/tuote-osasto/jaakaap
pinjasblog
pinjasblog,
Toivottavasti siitä on hyötyä sinnekkin! 😊 Huomaan myös, että keväisin ripsienpidennyksiin jää myös kauheasti siitepölyä ja ne olen harjannut kastellulla ripsiharjalla vielä iltaisin ! 😊
nouw.com/pinjasblog
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter