#30käyttöä - how many times do you use your clothes before getting rid of them?

Bongasin jonkin aikaa sitten ihanan Big Mamas Home-Jennin blogista jutun, jossa hän kertoi #30käyttöä- haasteesta, jossa ihmisiä kannustetaan miettimään jokaisen ostettavan vaatekappaleen kohdalla, tuleeko tuolle vaatteelle vähintään se 30 käyttökertaa, jotta emme vaatevalinnoillamme aiheuttaisi aivan älytöntä määrää tekstiilijätettä. Näin tyylistä pääosin bloggaavana mietin suurta vaatemäärääni ja sitä, miten tämä toteutuu omalla kohdallani. Tosin ostan ja otan vastaan vain vaatteita, joista oikeasti tykkään, mutta toisinaan muutaman käytön jälkeen totean jostakin vaatekappaleesta, että ehkä se ei sittenkään ollut tyyliäni tai se nyt ei vain istunut vartalomallilleni sitten ollenkaan ja luovun vaatteesta todellakin ennen tuota kolmeakymmentä käyttökertaa.

A while ago I spotted this challenge from my friends Jenni's blog that encourages people to think if they are going to use a piece of clothing at least thirty times, before they buy it. Her post made me think of my own fashion consumption as I have so much clothes. I always try to buy and choose products that I really like but sometimes I end up realising after a while that something really just doesn't fit me or suit my style.

Onneksi kirpparointi tuntuu olevan niin kovin in, kiitos siitä mahtavien nettikirppareiden, kuten Zadaan, jossa itse yleensä pistän vaatteitani kiertoon ja välillä itsekin teen löytöjä. Monesti jokin tälläinen itselläni jostain syystä loppujen lopuksi vähälle käytölle jäänyt vaatekappale löytää uuden omistajan, jolle se paremmin sopii ja käyttökertoja tulee taatusti lisää! Jos ei, niin toivottavasti hän laittaa sen uudelleen kiertoon antaen vaatteelle vielä uusia käyttökertoja. Todella harvoin kuitenkaan heitän mitään täysin käyttökelpoista roskiin ja jos se kirppiksellä ei mene kaupaksi, niin pistän sen lahjoitukseen ja toivon sen pääsevän vielä hyötykäyttöön.

Luckily flea markets and second hand shopping seems to be really in, thanks to great online "flea markets" like Zadaa where I usually sell my own pre-loved products and make some great finds for myself too. Many times the clothes that just weren't good for me find a new owner, who they suit perfectly, to give the clothes more chances to be used. If I don't manage to sell something, I usually donate it somewhere and hope it will be useful.

Vaatteita löytyy nykyään niin halvalla, että niitä on aivan liian matala kynnys ostaa ja monesti kassalle saattaa päätyä vaatteen kanssa, joka on ihan kiva, ja jota ei välttämättä ole edes sovittanut. Jos se ei olekaan sitten sopiva, se lentää helposti pahimmassa tapauksessa sinne roskiin tai lojumaan turhana kaapin pohjalle, koska sillä ei välttämättä ole mitään jälleenmyyntiarvoa.

Toinen juttu on laatu. Ostin itse viimesyksynä ihanan superedullisen turtle neck-neuleen eräästä halpisketjusta ja muutaman pesun ja käytön jälkeen se oli jo mennyt aivan hirveään kuntoon. Se oli kulahtanut ja jotenkin vain todella epäsiistin näköinen eikä sitä saanut kohennettua edes nukkanyppijällä. Pistin sen kokeeksi Zadaahan myyntiin, mutta yllätysyllätys se ei mennyt kaupaksi, joten heivasin sen kierrätykseen, jospa siitä olisi jollekin muulle hyötyä.

I think one of the main problems is that we have some super cheap clothes that makes impulsively buying them too easy, even without trying them on. Then at home we realise that it wasn't that nice after all and we end up putting it to the darkest corner of our closets or even throwing it away!

The other thing is quality. Last fall I bought this super affordable but stylish turtle neck knit and after a few uses it was in a terrible condition and looked so worn! I tried to save it and even sell it but without any luck so I donated it away and hope that it would keep someone in need warm.

Mutta miten tälläisistä huti-hankinnoista pääsisi eroon? Ehkä juuri välttämällä edellämainittuja asioita ja jättää ne "ihan kivat, mutta en tiedä onko tälle oikeasti käyttöä"-vaatteet kaupan hyllylle ja säästää nekin rahat sellaisiin vaatteisiin, joille tietää olevan enemmän käyttöä.

Ja panostaa tietenkin laatuun! Laatu ei aina tarkoita sitä kaupan kalleinta tuotetta vaan edullisiltakin merkeiltä voi löytää laadukkaita juttuja.

Second Hand löydöt ovat myös mahtava tapa säästää rahaa ja antaa lisää käyttökertoja vaatekappaleelle, joka ei vain sitten sopinutkaan edelliselle omistajalleen. Esimerkiksi itse bongasin keväällä itselleni By Malene Birgerin lähes kahdeksansadan euron nahkahousut uudenveroisessa kunnossa satasella Torista! Edelliselle omistajalle malli ei ollutkaan ollut sopiva, mutta itse tiesin tuon mallin käyvän minulle, sillä kaapistani löytyy juuri toiset tuollaiset vain eri värisenä. Nuo housut tulevat olemaan käytössäni varmasti eläkkeelle saakka!

But how to stop wasting so many clothes? I think by trying to avoid making those unnecessary impulsive purchases and save that money to something you really like and will wear for sure.

And of course keep your eye on the quality. It doesn't mean that you should buy the most expensive item in the shop! There are a lot of great quality products with a reasonable prices out there!

Second hand finds are a great way to save money and give more uses to the clothes that just didn't suit their previous owner after all. For example I bought a pair of barely used By Malene Birger's leather pants that cost about eight hundred euros in the shops but I only paid a hundred. I knew they were just my size and fit because I already had one pair in my closet plus these will last so long that I will be using them still when I'm an old lady!

Tämä haaste ja siitä kirjoittaminen muuten tuli alunperin mieleen siitä, että olin postaamassa instagramiin kuvaa, jossa minulla oli päällä viimesyksynä Kappahlilta pr-lahjaksi saamani takki, joka on viimeisen vuoden aikana ollut varmaan sadassa muussakin kuvassa! Ja se sujahtaa päälleni aina varmana valintana, kun en tiedä, mitä päälleni pistäisin ja se tuntuu sopivan kaikkeen.

Näistä kuvista nuo ensimmäiset on otettu viimesyksynä ja jälkimmäiset muutama viikko sitten ja vieläkään en ole takkiin kyllästynyt.

Juuri tälläiset luottovaatteet ovat niitä parhaita hankintoja! Kuitenkin uskon, että tulen varmasti jatkossakin tekemään niitä harmillisia hutihankintoja, vaikka kuinka skarppailisin ja yrittäisin valita vaatteita, jotka istuvat minulle, kestävät aikaa, sopivat muihin kaapissani oleviin vaatteisiin ja ovat kestäviä ja laadukkaita.

Miltä sinusta tuo kolmekymmentä käyttökertaa kuulostaa? Mitä te teette hutihankinnoille?

Actually the whole idea about writing this post came when I was posting a photo on instagram where I was wearing this wool coat that I got last fall from Kappahl as a pr gift. I think I'm wearing it in like a hundred of my photos! But I just love that coat, it seems to go with anything, it's timeless and I just feel like home whenever I'm wearing it!

The first ones of these photos were taken a year ago and the last ones a few weeks ago and I just never get tired of this coat!

This is exactly how every piece of clothing in our closets should feel like! But still we all make some shopping mistakes but when keeping this in mind we might just be able to make those mistakes less.

So, how does that 30 uses sound to you? What do you usually do when you buy something that didn't really suit or fit you anyway?

<3: Pinja

Photos: Camilla Bloom

 • style

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Milla Sukhimatoilta
Milla Sukhimatoilta,
Kurja kuulla, että laatu oli tavallaan mitä "odottikin" halpaketjulta. 30 käyttöäkin tuntuu lopulta vähältä, vaikka toisaalta juhlamekko saattaa olla loistava ostos yhdelläkin käytöllä, ja hyvälle takille kertyä noita käyttöjä kymmenkertaisia määriä.www.sukhimatot.com
pinjasblog
pinjasblog,
Niimpä, ja vaikka tuote näyttikin hyllyssä hintaansa nähden laadukkaalta, mutta ei sitten sitä ollutkaan 😕 Juuri näin, kolmekymmentä käyttökertaa ei ole kuin muutaman kerran kuussa käyttäisi vaatetta vuoden ajan!😊nouw.com/pinjasblog
Hannabella
Hannabella,
Kolmekymmentä käyttökertaa kuulostaa erittäin järkevältä. 😊 Kun olen kirpparillakin mietin huolellisesti tuleeko vaatetta varmasti käytettyä paljon, sillä kotonani on niukasti säilytystilaa. Hutiostoksia tulee tästä syystä erittäin harvoin, mutta kaapeista löytyy vaatteita, joihin olen kyllästynyt. Lahjoitan hyväkuntoiset Uffille ja heitän huonokuntoiset menemään. Kierrätysmyymälät eivät laita mitä tahansa nukkakasoja ja pesussa kutistuneita rytkyjä myyntiin. Tiedän koska olen kierrätysmyymälässä töissä. uudistettubuduaari.blogspot.com/?m=1
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229
 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest
 • Nouw

Dresses for Every Occasion + 30% discount code to Ellos

Mekkoja joka menoon + 30% alennuskoodi Ellokselle

Kaupallinen yhteistyö, Ellos

Kesä on parasta mekkoaikaa, mutta myös kiireisintä juhla-aikaa, joten kaapista on hyvä löytyä sopiva mekko jokaiseen menoon sekä vaihtoehtoja, jotka käyvät niin juhlaan kuin arkeenkin. Meillä ei tänä kesänä ole sen suurempia juhlia, mutta mekoille silti on aina kesäisin käyttöä, joten kokosin tähän Ellokselta muutaman mekkosuosikin, jotka menevät arkeen, mutta asustettuna juhlavammin, myös parempaan menoon.

In collaboration with Ellos

Summer is the hottest dress season, but also the busiest party season so you really need to have a dress for every occasion. We don't have any bigger parties this year, nobody is getting married or anything, but you can wear a bit fancier dress on a regular day just by dressing it down. I listed here a few of my favourite dresses from Ellos which you can use every day but which also go for a better occasions too.

Näistä ihanuuksista tuo keskimmäinen Pixie-mekko on ihan ykkössuosikkini ja pukisin sen kanssa juuri tuollaiset korolliset sandaalit ja pitkällä olkahihnalla varustetun pikkulaukun juhlavampaan menoon, mutta voisin kuvitella käyttäväni mekkoa myös arkena ballerinojen kanssa.

Mikäli sinun kaappisi huutaa lisää kesämekkoja tai mitä muuta tahansa ihanaa, sain jaettavakseni alekoodin! Koodilla 395438 saat 30% alennuksen ostoskorisi kalleimmasta, normaalihintaisesta tuotteesta 30.6.19 asti! Nopein tie ostoksille käy TÄSTÄ!

That Pixi Dress that is in the middle there is my absolute favourite of these and I would wear it with high heeled sandals, exactly like in the photo and a small purse with a long strap for a fancier thing but I could see myself wearing it everyday with some nice flat shoes like burgundy ballerinas.

If your closet is screaming for more dresses, I got a discount code for you that gives a 30% discount on the most expensive normal priced item in your cart. The code is 395438 and it's valid until 30.6.19. Click HERE to shop!

<3: Pinja

 • style

Tykkää-merkinnät

Kommentit

 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest
 • Nouw

Weekly Favourites -Fayne säkkituoli

"Mamma, mene pois Axelin sohvalta!" komentaa pieni tyyppi ja vetää minua kädestä ylös säkkituolista, johon olin juuri parkkeerannut itseni niin mukavasti. Sitten hän osoittaa minulle olkkarin sohvaa ja ohjeistaa minut raahaamaan peppuni sinne ja hyppää itse säkkituoliin köllöttelemään.

"Mamma, get up from Axel's sofa!" says the little dude and pulls me up from this beanbag that I just had sat on so comfortably. Then he tells me to move my butt to our living room couch and he takes my place on the beanbag.

Bongasin tämän Faynen supertyylikkään säkkituolin jonkin aikaa sitten Mini DeLuxen instagramista ja palasin monena päivänä ihailemaan sitä. Miten säkkituoli voikaan näyttää niiin hyvältä! Olin jo jonkin aikaan miettinyt pienikokoiseen lastenhuoneeseemme jotakin nojatuoli- tai sohvaratkaisua, joka ei veisi kovin paljon tilaa ja joka olisi helposti liikuteltavissa ja jota voisi käyttää niin pikkuiset kuin me isommatkin ja tämä sopi tarkoitukseeni ja tyyliimme paremmin kuin hyvin.

I spotted this cool Fayne- beanbag from Mini DeLuxe's instagram page a while ago and I ended up going back every day to look at it. I mean, how can a beanbag look this good! I had been looking for some kind of cozy little sofa or chair thing to our small kids' room, and it had to be something that would be lightweight and easy to move and this was just it! Plus it suited our style perfectly.

Tuolin kotiutumisen ensipäivinä Axel raahailin tuolia mukanaan huoneesta toiseen ja keksi, että sen päällä seisoen hän pystyisi katsella autoja ikkunasta ja kerrankin en ollut kieltämässä heti kiipeilyä, koska se näytti melko vakaalta puuhalta. Nykyään päiväkodista kotiin tullessaan hän nappaakin jonkin autokokoelmastaan käteensä, rötkähtää tuoliin relaamaan ja ajelee sen selkänojaa pitkin autolla. Tuolin tupsu muuten on nerokas: se on nepparilla kiinnitetty ja sitä voi vaihdella, jos kaipaa välillä vähän muutosta, eikä tarvitse stressata, repäiseekö pikkukaveri sen irti.

The first days after the beanbag arrived to our home Axel carried it around the house and then he found that it was a perfect thing to climb on so he could see out the window and watch the cars and busses drive by. For the first time I wasn't even going to stop him because it looked quite safe. Now, everyday when he comes home from daycare he selects a car from his collection, sits comfortably on his beanbag and drives it up and down the backrest of the chair. The pompom, by the way is attached with a snap so you don't need to worry too much if your child manages to rip it off and you can also change the look of the chair by changing the pompom.

Vaikka Axel olikin alussa supertarkka, kuka tuolissa sai milloinkin istua, olemme me aikuisetkin saaneet hyödyntää sitä mukavana köllöttelypaikkana, kun hengailemme lastenhuoneessa leikkimässä tai välillä vain katselemassa kun nuo kaksi ihanaa pikkutyyppiä leikkivät yhdessä.

Even thought Axel was very strict about who can sit on the beanbag at first, he has let mom and dad relax on it and watch the cuties play in their room.

Tämä säkkituoli on ehdottomasti siistein juttu koko lastenhuoneessamme! Jos tälläinen sopisi myös teille, niin sain Mini DeLuxelta teille alekoodin PINJAANDTHEBOYS, jolla saatte -20% TÄÄLTÄ la 21.4.2018 saakka!

This beanbag really is the coolest thing in our kids' room! If you think it could be great for yours too, I got a discount code PINJAANDTHEBOYS so you can get it for -20% from HERE until 21.4.2018!

<3: Pinja

Säkkituoli saatu Mini DeLuxelta

Tykkää-merkinnät

Kommentit

 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest
 • Nouw