Double trouble

Pikkusisarus syntymässä, mutta isompikaan ei ole vielä ihan valmis siirtymään kokonaan pois rattaista. Pärjäisiköhän sitä kuitenkin vain yksillä rattailla ja vaikka kantorepulla? Vai pitäisikö vauvan vaunuihin ostaa seisomalauta? Vai ehkä sittenkin tuplat? Mutta entä sitten, jos olenkin vauvan kanssa kaksin liikenteessä? Näitä kysymyksiä mietin pääni puhki odottaessani pikkuveljeä meidän perheeseen.

Tuolloin päädyin ostamaan Vauvatalo Johannasta Emmaljungan NXT90 -vaunut kaikilla mahdollisilla variaatioilla (Täältä voit kurkata hieman lisää niistä vanhasta blogistamme)! Näillä pääsin liikkumaan yksin taaperon kanssa, ennen kuin vauva syntyi, vauvan kanssa vaunukopalla kahdestaan kun hän oli syntynyt, näihin sain seisomalaudan näppärästi kiinni ja sisarusadapterilla molemmat kaveruksen istumaan peräkkäin. Unohtamattakaan tietenkin sitä, että Maxi Cosin turvakaukalon sai näihin myös adapterilla kiinni!

NXT90 on ollut meillä todella tykätty menopeli ja täytyy sanoa, että Emmaljungan Outdoor-mallisto on mielestäni niiiin style! Aluksi taaperomme ei hiffannut lainkaan seisomalautaa, mutta sitten kun hän tajusi sen hauskuuden, ei häntä meinannut saada siitä enää pois! Näissä suuri plussa on nimenomaan muunneltavuus ja ne toimivat loistavasti niin yhdellä istuimella kuin adapterilla kiinnitetyllä sisaristuimellakin.

What would be the perfect pram solution when you are having a baby brother or sister and the big sibling to be still needs pram too? Would you manage with only one pram and maybe a baby carrier? Or should you buy a double pram? This is what I was thinking when I was expecting our youngest one and the older one was only two years old. Well, back then I ended up buying the Emmaljunga NXT90 with all the possible accessories: Sibling seat adapter, buggy board and baby car seat adapters. And that was a great choice! I am able to use it with only one child on it or with both of them!

Vaunuja hankkiessa mietin sitä, että pitäisikö tuplien olla vierekkäin vai peräkkäin istuttavaa mallia. Olin ennen hankintaa päättänyt, että jokin tupla-optio vaunuissa pitäisi joka tapauksessa olla, jotta väsähtäneen taaperon saisi tarvittaessa rattaisiin köllöttelemään. Vierekkäin istuttavissa minua huoletti lähinnä se, että mahdunko rattaideni kanssa ovista sisään. Tai Hissiin!

Sain Emmaljungalta mahdollisuuden päästä testaamaan tätä ihan käytännössä kun meille kotiutui Double Viking 735 vaunut kahdella ratasistuimella. Tietenkin taas Outdoor -malliston väreillä! Double Viking on nimensä mukaan sisarusvaunu, joka taas ei ole muunnettavissa yksin istuttavaksi.

Noh, olenko mahtunut Double Vikingeillä kaikista ovista sisään? Tähän mennessä Kyllä! Jopa isäni talon porttikongin kapeasta ovesta, mitä vähän epäilin ennakkoon. Entä hissit? Tähän mennessä kyllä. Entä kaupan kassaväliköt? Jep, kaikki paitsi Kampin Lidlin kassa, siinä jään myös NXT:llä jumiin, mutta takapyöriä hieman nostamalla mahdun niillä läpi, Vikingeillä en. Entäs bussit? Helposti! Tässä eräänä päivänä Bussiin tuli meidän ja Viikkareiden lisäksi toiset tuplavaunut ja olimme tuon äidin kanssa yllättyneitä siitä, miten näppärästi molemmat mahduimme mukaan.

When buying the pram, one thing I was sure I wanted was the sibling seat option but I wasn't quite sure if it would be better to have the seats side by side or in front and back. With all the side by side options I was worried if I would fit through the doors. Or to the lifts! I got the chance to try this in real life when I got the Double Viking 735 from Emmaljunga. In the NXT90 the sibling seats are in front and back and you need the adapter to use them that way and the Double Viking the seats are side by side and it is the narrowest side by side sibling pram on the market. But the Double Viking is always double and cannot be used with one seat only so if you are looking for something more versatile then the NXT might be better. To my own surprise I have been able to fit quite nicely everywhere with my Double Vikings too!

Vikingeissä runko tuntuu olevan huomattavasti kevyempi kuin NXT:ssä, tosin Vauvatalo Johannasta juuri kuulin, että NXT:n runko on hieman kevennetty uusissa malleissa, jotka ovat juuri nyt tulleet myyntiin. Molemmat on yhtä helppoja kasata autoon, mutta NXT:ssä on tietenkin hieman enemmän osia purettavana, sillä käyttökokoonpanomahdollisuuksiakin on enemmän. Meidän Volvo XC 60 -autoon mahtuu jopa Double Vikingkien lisäksi takakonttiin vielä ostoskassitkin hyvin, mutta jos mökkimatkalle tai muualle isompien tavaramäärien kanssa on lähdössä, joutuu tavaroiden asetteluun käyttää hieman luovuutta.

Kummat näistä nyt sitten on paremmat? Sanoisin, että se riippuu ihan siitä, mitä haet. Haetko mahdollisimman muunneltavaa kokonaisuutta vai haluatko simppelisti vain luotettavat sisarusvaunut.

Noihin Double Vikingeihin saa muuten myös kaksi vaunukoppaa, tai vaunukopan ja ratasistuimen ja ratasistuimet saa kummin päin vain, katse menosuuntaan, tai katse työntäjään päin!

Toivottavasti tästä olin sinulle apua vaunuhankintoihin! Huikkailehan, jos sinua jäi kuitenkin vielä askarruttamaan jokin näihin vaunuihin liittyvä!

So, which one of these is a better choice then? I would say that it depends on what you are looking for. The NXT is more versatile, but it has more spare parts and is a little bit heavier than the Double Viking. Both of them fit nicely in the car (at least to ours, we have Volvo xc60) and both of them work with carrycot or stroller seats.

I hope this helped you little bit! Let me know if you want to know something more so I will tell you my thoughts!

<3: Pinja

ps. Arvomme insta-sivullamme ( @pinjaandtheboys ) yhden ja facebook-sivullamme ( Pinja's Blog ) kaksi vapaavalintaista Emmaljungan hoitolaukkua!

NXT90: Ostettu/Bought from Vauvatalo Johannasta

Double Viking 735: Saatu/Received from Emmaljunga

     

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Virpi
Virpi ,
Hei oon miettinyt, että saakohan Nxt90 vaunujen Go douple adaptereilla kiinnitettyä runkoon yhtäaikaa turvakaukalon ja ratasistuimen?
pinjasblog
pinjasblog,
Saa😍 meillä oli usein pienempi turvakaukalossa ja isompi ratasistuimessa, siihen vaan tartti sen kaukalo-adapterin lisäksi👍🏼
nouw.com/pinjasblog
Greta
Greta,
Hei! Saako NXT90 molemmat ratasistuimet laitettua kasvot menosuuntaan ja jomman kumman/molemmat ratasistuimet makuuasentoon? Olen nähnyt kuvia vain niin, että istuimet ovat selkä menosuuntaan.
pinjasblog
pinjasblog,
Nyt en enää oikein tarkasti muista, mutta mun mielestä noi, missä oli vierekkäin istuimet, sai kasvot menosuuntaan, mutta ei nukkuma-asentoon kun aisa otti vastaan, mutta noissa, missä oli adapteri molemmat sai muistaakseni myös kasvot menosuuntaan päin, mutta vain ylimmän nukkuma-asentoon 🤔
nouw.com/pinjasblog
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter