Ensimmäinen kurkistus uuteen keittiöön

I-HA-NAA, keittiöremontti on nyt ihan viittä vaille valmis! :) Enää puuttuu vain pari ovea ja muutama muu pikkujuttu, mutta keittiössä pystyy jo toimimaan normaalisti ja lähes kaikki tavaratkin ovat löytäneet uuden paikkansa sieltä. Tilaa on myös paljon enemmän, kuin vanhassa keittiössä, koska peitimme turhan, toisen poikamme huoneeseen johtavan oven ja sen ansiosta seinän pystyi täyttämään kaapein ihan päätyyn saakka.

Kapea tupla-I-keittiö on ainakin omasta mielestäni se kaikkein hankalin keittiömalli, mitä vain voi olla mutta Töölön Topi-Keittiöiden Katjan ideoilla siitä sai todella toimivan!

Keittiö tehtiin kirjaimellisesti lattiasta kattoon uusiksi ja mieheni halusi ehdottomasti kivilattian, johon valikoitui Pukkilan vaaleanharmaa hieman marmorikuvioinen laatta. Lattiaan laitettiin lämmitys, koska kivilattia tuntuu varsinkin talvisin muuten niin kylmältä. Laattojen marmorikuviointi on juuri niin hennon huomaamaton, kuin toivoinkin. Pinnassa on pientä eloa, mutta se ei ole kuitenkaan selkeästi kuviollinen.

Kalusteiden oviksi valikoitui ihana greigensävyinen Kashmir. Valinta kolmesta samaa värimaailmaa olevasta ovisävystä oli todella vaikea, joten annoin mieheni tehdä viimeisen valinnan ja tämä oli kyllä omasta mielestäni todella onnistuneet. Alakaappeihin valikoitui harjattua mesinginsävyä olevat vetimet ja yläkaappeihin samansävyiset nupit.

Messinkivetimien lisäksi tiesin jo alusta asti haluavani Lapetekin messinkisen Lino-A-hanan. Tätä hanamallia löytyy kymmenisen muutakin sävyä, mutta koska muutenkin käytän pääosin kullan ja messinginsävyisiä yksityiskohtia sisustuksessa, valinta oli helppo. Myös allas, Silgranitia oleva Blanco Subline 500 U tartufon sävyssä tuli Lapetekilta ja oli juuri täydellinen lisäys greigeen värimaailmaan ja tasoon.

Tasoksi valitsimme Kivilähteen Terrazzo White-tason, joka on vielä sata kertaa ihanampi, kuin mitä mallipalasta katsottuna. Jännitin hieman etukäteen, tuleeko kokonaisuudesta liian levoton, kun valitsimme samaa materiaalia myös välitilaan, mutta ei, se on juuri täydellinen omaan makuuni!

Kodinkoneiden osalta värin valinta oli todella haastava, koska mietimme, tuoko mustat kodinkoneet liikaa kontrastia keittiöön, mutta päädyimme niiden kuitenkin olevan paremmat meidän kokonaisuuteen, kuin valkoiset tai teräksenväriset. Ne itseasiassa olivatkin todella kivat! Päädyimme Mielen koneisiin, koska olemme olleet aiemminkin todella tyytyväisiä niihin. Haluamamme jääkaappityyppiä ei kuitenkaan Mielen valikoimissa ollut, joten sen ostimme erikseen jo hieman etukäteen.

Jos keittiömme olisi ollut hieman isompi, olisin ehkä halunnut jonkun oikein näyttävän liesituulettimen, mutta koska tilaa, tai oikeastaan järkevää paikkaa sellaiselle ei olisi ollut, päädyimme juuri mahdollisimman huomaamattomaan, kalusteeseen upotettavaan malliin. Kun keittiöön astuu, liesituuletinta ei näy lainkaan, vaan Lapetekin Free 54-liesituuletin jää täysin siististi kaapin alle piiloon.

Valaistus oli itselleni yksi tärkeimmistä asioista, sillä Limentellä työskennellessäni olen päässyt tutustumaan valoihin entistä tarkemmin. Välitiloihin valitsin kalusteeseen huomaamattomilla pikakiinnikkeillä kiinnitettävän Limente Led-Luxor-valaisimet valkoisena. Valaisinlista kallistaa valoa takareunasta juuri sopivasti tasolle tuoden hyvän, tasaisen valon, jossa kokkailla. Tunnelmaa tuomaan taas valitsin kaappien päälle Limenten Led-Corner-valaisimet, jotka kallistavat valon kaappien päältä viistosti kohti kattoa tuoden lisää avaruuden tunnetta tilaan. Kaikki valaisimet on värilämpötilasäädettäviä, eli niitä pystyy himmennyksen lisäksi myös säätämään lämpimämpään tai viileämpään värilämpötilaan langattomasta seinäkytkimestä.

Tässä oli nyt pieni pintaraapaisu keittiöön ja kerron myöhemmin hieman tarkemmin valinnoista ja saa huikata, jos teitä kiinnostaa jokin tietty juttu keittiöön, materiaaleihin tai kodinkoneisiin liittyvä juttu! :)

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter