Helpompaa arkea

Yhteistyössä Food Market Herkku

Olen todella laiska ruuanlaittaja ja silloin, kun kokkailenkin, teen yleensä niitä muutamaa reseptiä, jotka osaan ja todella harvoin tulee kokeiltua mitään uutta. Kiireisen arjen keskellä tuntuu, että aikaa eikä kiinnostusta uusien reseptien metsästykselle ole, eikä varsinkaan sille, että lähtisin vielä etsimään kaikki raaka-aineet kaupasta. Otin kuitenkin haasteen vastaan ja kokeilin, tuntuisiko ruuanlaitto mielekkäämmältä, jos joku kantaisi valitsemieni reseptien raaka-aineet minulle kotiin.

Valitsinkin siis Food Market Herkun reseptivalikoimasta kolme mieluista reseptiä ja valitsin meille sopivan toimituspäivän. Koska rakastan kalaa, valitsin kaksi erilaista lohi-reseptiä sekä viikonlopulle valmiiksi kootun juustolautasen. Kun kännykkääni tuli viesti, että kassimme toimitetaan meille illalla, laitoin miehelleni ylpeänä viestin "ai niin, ei tarvii käydä kaupassa, mulla on loppuviikon ruuat valmiina".

Ajattelin aluksi, että voi ei, vietänköhän nyt seuraavat illat kokonaan keittiössä, mutta onneksi kaikki valitsemani reseptit olivat todella nopeatekoisia ja simppeleitä, eikä aikaa niiden valmistamiseen mennyt mitenkään älyttömän kauan.

Aloitin urakkani reseptistä, joka vaikutti kaikkein herkullisimmalta, eli kylmäsavulohisalaatista wasabijogurtilla. Se valmistui todella nopeasti, vaivattomasti ja oli aivan megahyvää! Tätä ajattelin tehdä jatkossakin. Wasabijogurtin loput söin dippailemalla kurkkutikkuja siihen ja ajattelinkin, että sitä voisi joskus tehdä dipiksi juuri vihannesten kanssa. Tämä resepti opetti minulle myös jotain, mikä varmaan on itsestäänselvyys muille; kun puristat limeä avocadon päälle, se ei tummu! Lime toi myös kivan lisän koko salaatin makuun. Tästä myös mieheni tykkäsi kovasti, vaikka aluksi epäilikin wasabi-kastiketta.

Seuraavana vuorossa oli uunilohi ja kasvisnyytit. Lohi valmistettiin juuri niin kuin lämpimästä lohesta eniten tykkään, se maustettiin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla ja valmiina puristin siihen sitruunaa päälle. Kasvisnyytit oli helpompi valmistaa kuin olin ajatellut, kasasin folioihin sisään valmiit pariisinperunat, tuorejuuston, sipulit ja kesäkurpitsan palaset ja päälle asettelin kivasti timjaminoksan. Mieheni kävi kurkkimassa olkapääni yli ja kommentoi, että hyvältä näyttää. Ja sitä se olikin, mutta timjamin jätän seuraavalla kerralla pois, yök, se ei oikein käynyt omaan makuuni, mitä jo vähän valmistusvaiheessa tuoksusta arvelinkin.

Juustolautasen juustoja taas olin napsinut heti kassien saapumispäivästä lähtien, mutta lopulliseen tarjoiluun ne pääsivät perjantai-iltana, kun mieheni kaatoi lasiini hyvää punaviiniä. Oli kiva huomata, että juustot eivät olleet mitään kaikista tavanomaisempia ja kaikki oli selkeästi "juustotiskijuustoja". Lautanen sisälsi reilut palat kahta kovaa ja kahta pehmeää juustoa, itselleni entuudestaan tuntemattomia spelttikeksejä ja kolmea hieman erikoisempaa hilloa. Kovat juustot olivat meidän molempien suosikkeja ja oma suosikkini hilloista viikunahillo, kuten aina.

Selvisin kokkailuviikosta kunnialla läpi, enkä joutunut viettämään kaikkia iltoja keittiössä. Netissä reseptejä valitessa oli kiva, että ruokien kaikki raaka-aineet olivat esillä resepteineen, jolloin pystyi valita resepteistä sellaiset, joissa ei varmastikkaan ollut omia yökötyksiä raaka-aineiden joukossa. Selailin jo vähän Herkun sivua sillä silmällä, että pitäisiköhän tilata seuraava kassi jo kotiin.

Onko joku teistä testaillut näitä ruokakassipalveluita? Mitä olette tykänneet?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Nouw