Kesäinen jättikatkarapusalaatti

Salaatit on keveydessään ja raikkaudessaan ihan parasta kesäruokaa ja rakastan ravintoloiden salaatteja, mutta jostain syystä en oikein ikinä onnistu itse tekemään niin hyvää salaattia kotona.

Jonkin aikaa sitten utelin Jutalta, mitä hän laittaa salaatteihin ja siitä vinkistä tuli itseasiassa iso askel kohti parempia salaatteja. Vinkki oli, että tekee pohjan lehtikaalista ja rucolasta jäävuorisalaattien ja muiden tavanomaisempien vihreiden sijasta. Sain heti salaateista parempia, sillä mauttomat ja itselleni ainakin liian raikkaat salaatit oli vaihdettu maukkaampiin.

Tähän salaattiin laitoin niin ikään rucolaa, mutta koska kaupan lehtikaalihyllyt olivat tyhjänä, nappasin testiin Cosmopolitan-salaatin, mikä osoittautui ihan hyväksi. Ei miksikään lemppariksi, mutta kuitenkin paremmaksi kuin ne aiemmat vaihtoehdot.

Lisäksi laitoin fetaa öljykastikkeessa, vähän sipulia ja en voinut vastustaa kaupassa jättikatkarapuja, joten tästä tuli nyt vähän sekavampi salaatti. Olin jo laittelemassa sekaan omenaviinietikkaa, jota rakastan salaattikastikkeena, kun muistin, että ostettiin kaupasta myös nektariinejä ja pilkoin salaattiin vielä yhden niistä.

Kastikkeena salaatissa oli siis tosiaan omenaviinietikkaa ja öljyä fetasta, yhdistelmä, josta on tullut ihan suosikkini!

Kertauksena siis, salaattiin tuli:

Rucolaa

Cosmopolitan-salaattia

sipulia

fetaa ja sen maustettua öljyä

jättikatkaravun pyrstöjä

nektariinia

omenaviinietikkaa

Ja oli kyllä niin hyvää!

Mistä koostuu teidän suosikkisalaatit?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter