Onnistunut kesäloma

Tänä vuonna kesäloma on pitkästä aikaa oikeasti tuntunut kesälomalta! Ehkä se johtuu siitä, että olen pitkästä aikaa saanut ihan oikean, kokonaisen kesäloman. Säätkin ovat kerrankin olleet kohdillaan ja rannallekin on päässyt oikeasti nauttimaan lämmöstä. Loman alussa tein loman toivelistan, jonka löydät TÄSTÄ postauksesta ja olin jo ekan viikon aikana saanut toteutettua listan lähes läpi. Ei sillä, että olisin siitä stressiä ottanut, mutta asiat oli sellaisia, joita toivoin lomani aikana saavani tehdä. Monen asioista olisi voinut toki toteuttaa vesisateessakin, kuten monena muuna vuonna, mutta sään ollessa upea, tuntuukin enemmän lomalta. Toki sadepäiviäkin on ollut, mutta ne ovat osuneet sopivasti aurinkoisten päivien väliin ja pieni lepohetki kaikesta menemisestä on tullut ihan tarpeeseen ja pyykkivuortakin on raaskinut näinä päivinä pienennellä.

Lomailua Saimaalla, jätskiä ja uimista

Olemme viimeisimmät kesämme viettäneet aina yhden viikon Saimaan rannalla lomaillen anoppini ja mieheni veljen perheen kanssa ja nyt sainkin aloittaa lomani tällä reissulla. Meillä on kaikki neljä serkusta samanikäisiä, isommat viisivuotiaita ja pienemmät kolmevuotiaita, joten pojillekin viikko serkkujen kanssa on aina yksi kesän odotetuimmista kohokohdista. Serkkuja toki näemme arkenakin usein, sillä he asuvat ihan meidän lähellä, mutta kokonainen viikko yhdessä on silti aina extra-kivaa.

Vihdoinkin myös säät osuivat kohdilleen yhteisen lomaviikkomme kanssa ja vietimmekin päivittäin aikaa rannalla uiden lämpimässä järvivedessä, syöden jätskiä ja leikkien ulkona. Kävimme myös Lappeenrannan liikennepuistossa, josta tuli isompien poikien suosikki jo viimevuonna ja nyt pienemmätkin pojat pääsivät menoon mukaan. Liikennepuiston jälkeen suuntasimme Suomen parhaaksi kahvilaksi valittuun Satamatie 6:teen Lappeenrannan satamassa, jossa jono ulottui ulos asti. Otimme raikkaat jääkahvit ja feta-täytteiset croissantit ja lapsille niin hyvännäköiset voisilmäpullat, että meidän aikuistenkin piti vielä käydä jälkikäteen hakemassa itsellemme samanlaiset.

Pitkään nukkumista ja äänikirja-vinkkejä

Kotiin palattuamme olemme ottaneet ihan rennosti ja tehneet juuri sitä, mikä milloinkin huvittaa. Olen saanut myös nukkua ihan oikeasti pitkään, joskus jopa puoli ysiin, mikä pienten lasten vanhemmille ( ainakin meidän perheessä ) on extra-harvinaista herkkua.

Loman ekan äänikirjan aloitin paluumatkallamme Saimaalta kotiin ja se oli Ville Haapasalon Et muuten tätäkään usko-kirja, joka oli jatkoa aiemmin lukemalleni Et kuitenkaan usko-kirjalle. Reissullamme sain myös muutaman muun lukuvinkin mieheni veljen vaimolta, jolta usein tulee parhaat lukuvinkit sekä sarja- ja leffasuositukset. Tänään aloitin tuon Haapasalo-kirjan loppuun kuunneltuani kuuntelemaan Trevor Noahin Laiton lapsi-kirjaa, joka kertoo hänen elämästään valkoisen isän ja tumman äidin lapsena Etelä-Afrikassa aikana, jolloin rotujen sekoittaminen oli laitonta. Ja valitettavasti tuosta ei ole edes kovinkaan kauan aikaa, sillä nykyään stand up-koomikkonakin tunnettu Trevor on kolmekymppinen. Katsoimme muuten tästä innostuneena Netflixistä hänen stand uppiaan ja se oli ihan mahtavaa! Kannattaa kurkata!

Tämän kirjan jälkeen lukulistalle tuli Tara Westoverin Opintiellä-kirja, joka taas kertoo Idahossa kaikesta sivistyksestä ja nykyaikaisesta koulutuksesta erossa elävän perheen tytön elämästä, joka vasta aikuisena pääsee ensimmäistä kertaa kouluun. Tämä kirja tuskin kuitenkaan kerkiää nyt kesäloman aikana enää lukuun, joten se saa jäädä työmatkojen kuuntelukirjaksi.

Uuden opiskelua

Okei, saattaa kuulostaa aika ankealta, että joku haluaa lomallakin opiskella jotakin uutta, mutta itselleni se on ehkä myös tapa rentoutua, enkä muutenkaan osaa oikein olla tekemättä mitään. Valokuvausta ja editointia opiskelen pikkuhiljaa kokoajan ja se onkin sellainen juttu, jossa kehittymismahdollisuuksia ja tyylejä on loputtomasti. Mutta halusin kuitenkin aloittaa myös jotakin ihan uutta ja päätin vihdoinkin nyt ihan oikeasti opiskella venäjää niin, että oppisin sitä ihan kunnolla. Lukiossa opiskelin sitä muutaman kurssin, mutta lukion loputtua myös venäjän opiskelu jäi. Kieliä minulla muutenkin alkoi olla jo vino pino ja englannin ja ruotsin lisäksi luin ylä-asteen ja lukion myös ranskaa ja espanjaa sekä lukiossa muutaman kurssin kiinaakin venäjän lisäksi. Olen siis aina tykännyt kielistä ja olen oppinut niitä myös helposti, mutta kun jotakin kieltä ei käytä, kynnys sen käyttämiseen vain kasvaa.

Venäjän opiskelun aloitin Word Divellä ( palvelu saatu ) ja nyt olen päivittäin vähintään yhden osion käynyt opintoja läpi ja yllättävän paljon olen myös jo oppinut! Kun tästä edistyn, niin haastan kaikki venäjänkieliset tuttavani puhumaan kanssani venäjää, ettei taito mene hukkaan.

Hauskuutusta ja relailua

Eilen nappasimme ihanan ystäväni mukaan ja veimme pojat Lintsille, sillä vuoden Lintsi-käynti oli vieläkin tekemättä. Porukkaa oli yllättävän paljon rajoituksista huolimatta, mutta onneksi myös käsidesiautomaatteja oli joka nurkassa. Pojat ovat vielä sen verran pieniä, ettei rannekkeille oikein ole käyttöä ja kävimmekin kaikki pikkutyypeille suunnatut ilmaiset laitteet läpi. Yksi pettymys oli vain se, että Panoraama, se hidas, korkealle menevä maisemankatselulaite, joka on ollut ilmainen niin kauan kuin muistan ( ihan oikeasti kolmekymmentä vuotta ainakin! ), oli tullut yhtäkkiä maksulliseksi. Noh, se jäi sitten käymättä ihan siksi, etten jaksanut lähteä metsästämään lippukioskia.

Tänään sitten suuntasimme isäni luo, herkuttelimme letuilla, jotka isäni paistoi pihalla, keräsimme marjoja ja sain rentoutua poikien riehuessa pihalla. Huomenna tiedossa olisi jokavuotiset perheen rapujuhlat! Tämä ei muuten suinkaan ollut sitten mikään lomansummaus-postaus, sillä lomaa on vielä viikko jäljellä!

Miten teillä on loma sujunut?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter