Puhdistuuko nahkakengät baby wipeseillä?

Pahoittelut otsikon finglishistä, mutta nyt en saanut millään mieleeni, miksikä ihan oikeassa suomenkielessä näitä pyyhkeitä kutsutaan! Vauvan peppupyyhkeiksi? Kosteuspyyhkeiksi? Noh, minulle ne on aina baby wipes ja jonkin aikaa sitten instan puolella, kun kyselin vinkkejä valkoisten nahkakenkieni putsaukseen, sain vinkinsi kokeilla niitä. Mutta toimivatko ne oikeasti?

Kuulostaa melkein liian edulliselta ja helpolta ollakseen totta, mutta valkoiset lenkkarini puhdistuivat niillä todella hyvin! Silloin esittelinkin puhdistustulosta instan puolella, mutta koska lenkkarit ovat nyt suht puhtaat, otin käsittelyyni vaatehuoneesta astetta haastavamman kenkäparin.

Tällä kertaa baby wipes-käsittelyyni pääsi viimekesänä urakalla käyttämäni nahkaiset vaaleanbeiget espadrillesit. Huh, nämä ihan oikeasti on siinä kunnossa, että olin kahden vaiheilla, heitänkö ne menemään, mutta säästeliäs puoli itsestäni kuitenkin päätti kokeilla vielä pelastaa niitä.

Kenkien pinta oli todella likainen ja paikoin todella tummunut! Haasteelliseksi puhdistuksen teki vielä se, että nahka on todella ohutta ja pehmeää toisin kuin aiemmin käsittelyn saaneissa tennareissani.

Päällimmäinen lika lähti kengistä hyvin näillä pyyhkeillä, mutta pinttyneimmät, melkeinpä mustat kohdat eivät kuitenkaan taipuneet baby wipes-käsittelyllä, joten otin apuun hammasharjan ja lasten pesuaineen. Eipä sekään juurikaan auttanut.

Yleisilmeeltään sain kengät siistimmiksi, mutta eivät ne enää kyllä kaupunkikäyttöön kelpaa, joten pidän ne sellaisina helppoina leikkipuistokenkinä, joiden likaantumista ei tarvitse turhaan varoa.

Sanoisin siis, että vauvanpeppupyyhkeet ovat loistava apu kenkien putsailuun, vaikkeivät nekään ihmeitä tee!

Mieheni veljen vaimo muuten mainitsi jotain hammastahnalla putsaamisesta, mutta se juttu jäi kesken lasten riehuessa. Se pitää vielä googlata, vai onko joku teistä jo kokeillut sitä?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter