Remonttia ja keittiösuunnittelua

Hups, huomasin, että blogi on ollut hiljaisena jo muutaman viikon! Täällä kuitenkin ollaan, mutta lomalla aika kului vieraiden kyläillessä ja sitten alkoikin remontti, jonka parissa aika tuntuu aina hujahtavan. Muutimme tosiaan vajaa kuukausi sitten uuteen kotiin, jossa pikkuhiljaa remppailemme. Tässä kodissa on sen verran tilaakin, ettei tästä tarvitse tilanpuutteen vuoksi muuttaa ainakaan pois! Pojilla on nyt molemmilla omat huoneet ja meillä makkarin lisäksi miehen kanssa yhteinen työhuone.

Asunnossa ei ollut mitään ihan valtavaa remontoitavaa, lähinnä tapettien poistoa, maalaamista ja keittiön uusiminen. Tapetit lähtevät vaihtoon ihan siksi, että en vain kestä kuviotapetteja ja haluan seinät yksivärisiksi. Keittiö on myös täällä uusittu muutama vuosi sitten, mutta se ei ole lainkaan meidän tyylinen. Veski, kylppäri ja kodinhoitohuone oli uusittu pari vuotta sitten ja niille ei onneksi tarvitse tehdä mitään.

Seinän rakennusta ja maalailua

Huoneesta, josta tuli meidän makkari, on joskus ollut pari-ovet olkkarin puolelle, mutta edelliset asukkaat olivat sulkeneet ne ja vetäneet vain tapetit päälle. Jos olkkarissa siis katseli telkkua, makkarissa se kuulosti siltä, kuin joku olisi sielä katsellut telkkaria. Muutenkin pariovista oli jäänyt hassu syvennys makkarin puolelle, jonka halusimme tasoittaa ja muutenkin saada paremmin ääntä eristävän seinän huoneiden välille. Pariovet olisi muuten ollut ihana idea palauttaa ennalleen, mutta se haukkaisi niin hassun osan olkkaria, että emme sitä lähteneet tekemään. Plus huoneessa on toinenkin ovi, joka on omasta mielestäni paljon järkevämmässä paikassa.

Syvennykseen siis rakennettiin seinä, päälle laitettiin tasoitetapetti ja sitten maalattiin. Lopputulos oli todella hyvä!! Makuuhuoneessa halusin kaiken olevan valkoista, joten maaliksi valitsin Tikkurilan valkoista, mikä osoittautui oikein hyväksi vaihtoehdoksi.

Olkkarin puolelle, tuon uuden seinän toiselle puolelle vetäisimme tänään tasoitetapetit ja huomenna mies lupasi maalailla sinne pohjamaalit. Olohuoneesta revimme myös vastakkaiselta seinältä kuviotapetin pois ja tilasta tuli heti sata kertaa rauhallisemman tuntuinen.

Olohuoneen puolelle valitsin Tikkurilan Mulberry-sävyisen maalin, mutta vielä en ole päässyt tuota maalia maalailemaan, joten laitan siitä myöhemmin kuvaa, kun olkkari on valmis.

Uuden keittiön suunnittelua

Nykyinen keittiö uudessa kodissamme on muutama vuosi sitten Epoqilta hankittu, mutta tyyliltään se ei ihan osu yhteen makumme kanssa. Keittiöön on myös laitettu muovilattia, josta en pidä ollenkaan! I-mallinen keittiö on muutenkin hieman haastava, joten haluaisimme sulkea yhden ovenkin keittiöstä ja jatkaa kaapistoja päätyyn asti. Nyt siis isomman poikamme huoneesta pääsee niin eteiseen kuin keittiöönkin ja tuo keittiöön menevä ovi on huoneessa aivan turha.

Edellisessä kodissamme, jossa muuten oli alkuperäinen 70-luvun keittiö, ostimme uuden keittiön Espoon Puustellilta ja koska kaikki sujui silloin niin smoothisti, päädyimme uudenkin kodin keittiön osalta kyselemään sieltä tarjousta ja suunnitelmaa. Samalla pyysin Kodinhoitohuoneeseen pikku-muutokset, jolla siitä saadaan vielä toimivampi. Viimeviikolla saimme suunnitelmista kuvat ja jeee, keittiä näyttää niin hyvältä!! Nyt vain vielä hieman joudumme pyöritellä budjettiamme ja ekana prioriteettinä on myydä vanha asuntomme pois, joten katsotaan milloin ja millaisena voimme lopullisen keittiön sitten toteuttaa.

Keittiön kustannuksia nostaa se, että keittiössä tultaisiin tekemään isompia muutoksia, kuten lattian vaihto ja seinän rakennus oven tilalla ja muuta tuollaista isompaa. Haluan myös ihanan aamiaiskaapin! Myös yksi hauska yllätys-efekti siihen olisi tulossa, kerron siitä lisää, kun selviää, voiko sitä toteuttaa ja paljon se sitten loppupeleissä tulee maksamaan!

Kaapeista kuitenkin tulisi harmaat ja kaikki mahdolliset yksityiskohdat tulisi messinkisinä! Tason haluaisin marmorisena tai jonakin muuna kivipintana, altaaksi haluaisin Blancon altakiinnitettävän harmaan Etagonin ja hanaksi Lapetekin messinkisen Lino-A-hanan.

Valaistukseen tulemme myös panostamaan ja valaistuksen tulenkin itse suunnittelemaan työpaikkani Limenten tuotteilla. Tämänhetkisessä keittiössä on myös laitettu kaappien päälle kiva epäsuora valo, mutta koko valaistus on värilämpötilaltaan nyt niin lämmin, että koko keittiö näyttää nuhjuisen keltaiselta.

Remontoinnin kanssa meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire, teemme pikkuhjaa remonttia, vaikka hätähousuna haluaisin kaiken valmiiksi heti. Jossain vaiheessa tulemme vaihtamaan myös sisäovia, vaikka olenkin vähän alkanut lämmetä asunnon puisille, puunsävyisille oville. Ne eivät olekaan niin karseat, kuin miltä ne alkuun tuntuivat!

Palailen taas myöhemmin remontijuttuihin!

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter