Sisustusjuttuja ja suunnitelmia

osa tuotteista saatu, tuotteet merkattu*

Muuton jälkeinen sisustusvimma rauhottui hetkeksi arjen kiireiden keskellä, mutta nyt kevätauringon tulviessa ikkunoista sisään innostus sisustamiseen on taas nostanut päätään oikein kunnolla.

Uudessa kodissa remppaakin pitäisi tehdä vielä keittiössä ja samalla tehdä pikkufiksausta kodinhoitohuoneeseen, maalata muutamia seiniä ja poistaa tapetteja. Myös huonekaluja pitäisi vähän miettiä uusiksi ja parvekkeelle pitäisi hommata täysin uudet kalusteet. Seinien maalaus saa kyllä nyt odottaa joko tylsiä pimeitä talvipäiviä.

Alle keräilin tämän hetken ihanimpia sisustusjuttuja omasta kodista sekä muutamia suunnitelmia.

Olohuone

Täytyy sanoa, että olohuoneesta pidän tällä hetkellä todella paljon! Muuton jälkeen maalailimme ja tasoitetapetoimme olohuoneen seinät ja täytyy sanoa, että ehkä ensi kerralla pitäisi ottaa ammattilainen tekemään tuollaiset hommat niin saataisiin tasaiset pinnat ja rajat! :D Ei se ihan hirveä nyt ole, mutta ei kyllä lähelläkään todella hyvää!

Maaliksi valitsin tikkurilan Mulberry-sävyn, joka talvella näytti todella hyvältä, mutta nyt kevään tulleen se tuntuu ihan vähän liian keltaiselta.

Seinä täydentyi hetki sitten myös ihanalla, isolla canvas-taululla*, jonka sain Posterloungesta. Heiltä löytyi todella iso valikoima erilaisia tauluja, eri koossa ja eri materiaaleilla, kuten juuri canvas- ja puutauluina tai julisteina. Tämä meidän taulu oli itseasiassa tarkoitettu pystypäin laitettavaksi, mutta itse halusin laittaa sen näin vaaka-asentoon.

Sohva pitäisi jossakin vaiheessa uusia ja vaihtaa isompaan. Tämä Pohjanmaan valkoinen vuodesohva on ollu ihan paras, mutta alkaa olla jo aika kulunut. Kun ostamme jossakin vaiheessa uuden sohvan tähän, tämä vanha siirtyy varmaankin työhuoneeseen, sillä ihan kokonaan emme halua siitä luopua kuitenkaan.

Olkkarin marmorisen sohvapöydän bongasin välipäivinä Jyskin alesta ihan naurettavan edullisesti ja se on kyllä ollut todella hyvä! Ehkä kuitenkin valitsen olkkariin jonkin isomman sohvapöydän, kunhan löydän sellaisen, josta oikeasti pidän ja jota jaksan katsella pidemmänkin aikaa.

Ai niin ja sitten vielä olkkariinkin saatiin oikeankokoinen matto! Edellisen kotimme olkkari oli sen verran pienempi, että siellä ollut matto näytti uuden kodin olohuoneessa ihan naurettavan pieneltä. Trendcarpetilta löytyikin sopiva matto* ja vielä oikean kokoisena. Tämä meille tullut ei ollut edes valikoiman isoin, vaan sieltä löytyi vieläkin suurempia todella isoihin tiloihin.

Makuuhuone

Makuuhuonekin on tällä hetkellä juuri sellainen, mistä pidän! Ainoa muutos, jonka sielä tekisin, on uuden päiväpeiton osto. Se ei onneksi ole iso juttu, kunhan vain osaisin päättää, minkälaisen haluaisin.

Makuuhuoneen isoin remppa oli rakentaa seinä syvennyksen kohdalle. Täältä oli aiemmin ollut pariovet olohuoneeseen, jotka oli suljettu jo edellisen asukkaan toimesta. Pariovethan olisivat olleet ihan mielettömän ihanat, mutta tällä hetkellä ne olisivat tulleet olkkariin niin hölmöstä kohtaa, että koko olohuoneen sisustus olisi pitänyt miettiä uusiksi. Ja tykkään siitä, että nyt meidän huone on hieman piilossa, mikä tekee siitä rauhallisemman tuntuisen.

Yksi makkarin lempijutuistani on edellisen asukkaan valitsemat vaatekaapit, joiden molemmilla reunustoilla on kivat vitriinit, jotka olen tietenkin täyttänyt kengilläni ja laukuillani! Itse kyllä ehkä vaihdan kaapin liukuovet jossain vaiheessa kivempiin, sillä niiden tyylistä en ihan pidä.

Pari viikkoa sitten sain myös yhden pitkään haaveilemani jutun makuuhuoneeseen: kunnon peilin* Lasitehtaalta! Olin pitkään etsinyt isoa peiliä, joka olisi mahdollisimman neutraali ja toisi entistä enemmän tilantuntua ja valoa tilaan. Lasitehtaalta peilin sai täysin omilla mitoilla, joten sain juuri meille sopivan koon! Jopa mieheni tykkäsi peilistä niin paljon, että mietimme tilaavamme sellaisen jossain kohtaa myös eteiseen, tosin eri kokoisena.

Pienet sisustusjutut

Kukkien suurkuluttajana olin ennen joka viikko ostamassa uusia kukkia, mutta kun bongasin Maison Helsingin todella aidon näköiset tekokukat, kukkien ostelu on painottunut lähinnä sellaisiin aikoihin, kuin oikeasti olen kunnolla kotosalla nauttimassa niistä. Muuten nämä tekokukat ovat ajaneet kukkien sisustuksellisen aseman todella hyvin! Hieman houkuttelisi käydä ostamassa taas jokin uusi, erityylinen kimppu, kunhan saan sopivan hetken taas käydä heidän liikkeessään.

Ihania vaaseja*, tyynyjä* ja kynttilälyhtyjä* löysin Amanda B:n uudesta Korkeavuorenkadun liikkeestä, joka on itseasiassa ihan lähellä, samalla kadulla Maison Helsingin kanssa! Tänne olen luvannut viedä anoppini shoppailemaan heti, kun löydämme jonkin vapaan, yhteisen viikonlopun.

Parveke

Parveke meillä on vielä ihan tyhjä ja ekoina aurinkoisina päivinä havahduin siihen, että sinne olisi asap saatava kalusteet! Meillä oli edellisessä asunnossa olleet polyrottinkiset kalusteet jo niin huonossa kunnossa, että päätimme luopua niistä ja hankkia jotakin uutta tilalle. Nuo kalusteet olimme ostaneet tuota edellistä edeltävään, kaksituhattaluvulla rakennettuun asuntoomme, jossa oli iso, neliön mallinen parveke. Tämä asuntomme, samoin kuin edellinenkin, ovat 70-luvulla rakennettuja ja parvekkeetkin ovat tyypilliset kapeat ja pitkulaiset eli todella haastavat sisustaa.

Muutamia ideoita minulla kuitenkin on Pinterestiin jo kerääntynyt ja itseasiassa Ikeasta bongasin valkoiset, metallirunkoiset, muhkeilla, yksinkertaisilla pehmusteilla varustetut nojatuolit, mutta niitä pitäisi käydä katsomassa melkein paikanpäällä.

Tässä viimeisimpiä sisustussuunnitelmia ja kivoimpia juttuja. Keittiön ja kodinhoitohuoneen remontti odottaa vielä budjettiin sopivaa vaihtoehtoa ja kävinkin vielä Topi-Keittiöiden Töölön liikkeessä pyytämässä tarjousta keittiöstä. Sieltä sain jo keittiön osalta muutaman kuvan ja pidin todella suunnittelijan ideoista! Vielä katsotaan kodari siihen lisäksi, jotta saadaan kokonainen tarjous hintoineen. Tuon tarjouksen saan varmasti ensi viikolla ja jos sen myötä saisimme senkin projektin nyt nytkähtämään eteenpäin!

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter