Uusi kamera ja testikuvailuja

Jeeee, olen jo jonkin aikaa haaveillut vaihtavani Canon 80D:ni täysikennoiseen 6D-malliin tai peilittömään Canon Eos R-kameraan, mutta ajattelin ostokseni odottavan heinäkuisia veronpalautuksia. Eilen kuitenkaan en enää malttanut odottaa vaan marssin vanha kamera kainalossani Rajalaan ajatuksenani jättää se vaihtolaitteeksi uutta ostaessani, mutta liike olikin kiinni ja nettisivuilla oli ollut vanhat aukioloajat. Maanantaihin en kuitenkaan jaksanut odottaa, joten laitoin vanhan kamerani muutamaan facebookin kamerakirppisryhmään myyntiin ja kävin ostamassa uuden Verkkokaupasta, jonka kameraosastolla tiesin jo entuudestaan olevan asiantunteva palvelu.

Hetken kerkesin itsekseni tutkailla kameroita, mutta sitten sain apua samalta myyjältä, joka oli aieminkin auttanut minua objektiivien valinnassa ja osasi asiansa, joten uskalsin luottaa hänen neuvoonsa ja päädyin pitkän pohdinnan päätteeksi peilittömään, täysikennoiseen Canon Eos R-kameraan. Päädyin siihen, koska se omasi kaiken, mitä olisin 6D:ltä hakenut ja se oli kaupanpäälle vielä kevyempi, uudempi malli. Koska kuvailen myös jonkin verran itsekseni, siitä löytyi myös kääntyvä näyttö, joka on tähän hommaan oleellinen. Sama olisi kyllä löytynyt tuosta 6D Mark II-mallista, mikä oli toinen vaihtoehtoni.

En ostaessani tajunnut, että vanhaan kameraani hankkimani Canonin RC-5-etälaukaisin ei käykkään tähän kameraan vaan tarvitsen ilmeisesti RC-6-kaukosäätimen. Se nyt on enää vaan muutaman kympin ostos, mutta testaillessani käytin canonin puhelinsovelluksen etälaukaisinta, mikä toimi kyllä hyvin sekin.

Ihan ensimmäiseksi räpsin testailukuvia, mistäpä muustakaan kun ostamastani viikonlopun piristyskukkakimpustani, kahvikupistani ja lapsistani. Värit toistuivat kirkkaampina ja kauniimpin kuin vanhassa kamerassani, syväterävyyskin näytti pehmeämmältä ja smoothimmalta eikä minun tarvinnut peruuttaa kilometrin päähän kuvaa ottaakseni toisin kuin croppikennoisessa 80D:ssä. Tämä helpottaa kyllä kummasti kotona kuvailua, sillä mitään valtavaa kotia meillä ei ole, missä olisi tilaa ottaa isoja etäisyyksiä kuvaillessa.

Kameran mukana tuli adapteri, jonka avulla EF-linssit saa runkoon kiinni, joten pääsen hyödyntämään jo entuudestaan kaapistani löytyviä Canon EF 50mm f/1.8- ja Sigma 85mm f/1.4-objektiivejani, joista saan nyt entistä enemmän irti! Paketin mukana tuli itseasiassa tuo samanlainen 50 millinen linssi, joten sen aiempani pistin vanhan kamerani kanssa myyntiin.

Croppikennoisessa 80D:ssä kotona kuvaillessa vastaan on tullut juuri tuo tilanpuute, eikä minulla ole ollut mahiksia kuvata minkään sortin asukuvia kotona. Innoissani seuraavaksi kokeilinkin jalustan ja etälaukaisimen avulla, mahdunko nyt kokonaan kuvaan ja jes, mahduin! Tarkoitus ei jatkossa ole kuitenkaan alkaa kuvata asukuvia kotona, sen haluan edelleenkin tehdä ihmisten ilmoilla, mutta välillä olisi kiva näyttää joitakin sneak peek-tyylisiä kuvia kivoista asuista tai muista löydöistä, joten nyt sekin onnistuu.

Tässä siis testimielessä pieni kurkistus muutamaan laadukkaan, kotimaisen A la Loukon ihanuuteen ( tuotteet saatu ), joista näette oman postauksensa vähän myöhemmin. Tuohon beigeen huivikauluspaitaan olen ihan täysin ihastunut! Vaaleansininen toppi puolestaan sopii kauniisti niin beigejen kuin harmaidenkin neuletakkien alle.

En millän malta odottaa, että pääsen kunnolla räpsimään kuvia uudella kamerallani!

Mitä kameroita teillä on käytössä?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter