Venäjän opiskelua itsenäisesti

Kielet ovat olleet aina ehdoton lempiaineeni koulussa ja jo ennen kouluun menoa olin kiinnostunut oppimaan uusia kieliä ja tutustumaan erilaisiin kulttuureihin. Lapsena reissasin vanhempieni kanssa todella paljon ja he opettivat minut tilailemaan jätskini itse englanniksi ja koska ainoana, erittäin sosiaalisena lapsena halusin aina saada reissuillamme leikkikavereita, vanhempani tulkkasivat ja opettivat helppoja sanoja ja kysymyksiä, joilla pärjäsin uusien kavereideni kanssa.

Kun taloyhtiöömme tuli 90-luvun alussa iso läjä uusia telkkarikanavia, opin englantia lisää cartoon networkilta ja minulla oli jo hyvä pohja enkulle, kun se sitten koulussa jossain vaiheessa alkoi.

Englanti ei kuitenkaan ollut ainoa kieli, josta olin kiinnostunut ja koulussa luinkin sen lisäksi tietenkin ruotsia, ranskaa, espanjaa sekä muutaman kurssin kiinaa ja venäjää.

Ranskaa luin koko ylä-asteen ja lukion ja rakastin sitä, mutta koska se jäi niin vähälle käytölle, ranskantaitoni ovat ihan ruosteessa. Samoin kävi espanjan kanssa. Todella harmi!

Ruotsinkielisiä ihmisiä taas löytyy ihan perheestänikin, mutta jostain syystä koen olevani niin surkea ruotsissa, etten kehtaa sitä puhua, niin naurettavalta, kuin se kuulostaakin!

Venäjänkieli on taas pitkään ollut sellainen, mitä olisi kiva osata ja josta varmasti olisi hyötyä myös työelämässä.

Olin monta vuotta töissä vaateliikkeissä, joissa kävi todella paljon venäläisiä asiakkaita ja yleensä he myös ostivat paljon. Heitä palvellessani venäjän kielen osaamisesta olisi ollut todella paljon hyötyä, sillä monesti taas heidän englanninkielen taitonsa oli vähäistä ja palvelutilanteet menivätkin aina osittain elekielellä ja hintojen paperille kirjoitteluna.

Mietin monesti, että olisi vaan pitänyt koulussa silloin jatkaa venäjän opiskelua, niin kieli olisi jo hallussa. Näin ruuhkavuosien keskellä en mielelläni enää ottaisi mitään aikatauluun sidottua opiskelua, mutta haluaisin nyt vihdoinkin pitkäjänteisesti oppia kielen vaikka en enää olekaan sellaisissa hommissa, joissa olisin venäläisten asiakkaiden kanssa tekemisissä. Silti siitä olisi varmasti hyötyä ja sen osaaminen avaisi varmasti uusiakin mahdollisuuksia.

Selailinkin netistä erilaisia vaihtoehtoja kielen opiskeluun kotona ja otin WordDiven käyttööni. Sain heiltä insta-yhteistyötä varten muutaman kuukauden veloituksetta ja nyt sitten jatkoin tilausta omasta pussistani, koska opiskelu sillä oli helppoa, näppärää ja tehokasta. Parasta siinä on se, että voin opiskella kerralla juuri niin kauan, kuin minulla on aikaa.

Nyt olen käyttänyt WordDiveä kolmisen kuukautta ja sanavarastoni on kasvanut hurjasti. Vaikka venäläiset aakkoset jo osasinkin, aloitin alusta, että sain niihin vielä pienen kertauksen, jota kaipasin.

Opiskelu WordDivellä on tuntunut melkein siltä, kuin pelaisi kännykkäpeliä! Opittavat sanat toistuvat aina lauseissa, jotka jäävät kuvien avulla tosi helposti mieleen.

Ajattelin, että nyt ihan oikeasti pidän tästä opiskelusta kiinni, vaikka se olisikin vain kerran viikossa, kun kerkeän sovelluksen avata. Yritän myös löytää tapoja päästä käyttämään kieltä, heti, kun olen päässyt siihen pisteeseen, että oikeasti osaan sanoa jotakin järkevää. Sitä odotellessa kuuntelen, jos saisin jotakin ymmärrettyä, kun kuulen kaupungilla venäläistä puhetta.

Mitä kieltä sinä haluaisit oppia tai opiskeletko juuri nyt jotakin kieltä?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter