Viikonlopun crepesit ja paras lettutaikina

Jos olette seurailleet instagramiani, olette saattaneet huomata, että meillä on viimeaikoina syöty tavallista enemmän lettuja. Letuista tuli lasten lemppareita ja jotenkin itsekin olen ollut niihin ihan koukussa!

Meillä on muutenkin viikonloppuisin ollut tapana syödä aamupalan sijaan pientä brunssia, joten mieheni kysyi, jos voisin tehdä lettujen sijasta crepesejä brunssille. Rakastan crepesejä, mutta mielessäni löi ihan tyhjää, mitä laittaisin niihin täytteeksi!

Mieheni toive oli helppo: juustoa ja kinkkua. Se upposi lapsilkekin ja oli maailman helponta, mutta itse, kun en syö punaista lihaa, niin täytteen keksimiseen piti hyödyntää vähän googlea ja pinterestiä. Lopuksi inspiraatio kuitenkin löytyi omasta ruokakuvastani, joka oli maailman parhaasta Pietarin reissulla syödystä blinistä. Omat crepesini olivatkin ehkä enemmän blini-tyylisiä, sillä tein niihin mätimoussen ja lisäsin muutaman suolalurkun kylkeen. Tällä kertaa mätimousse oli niinkin simppeli, että en edes tiedä voiko sitä mousseksi oikeasti kutsua, mutta siinä oli vain smetanaa, punasipulia ja caviart-merilevävalmistetta.

Menin ruokaostoksille suoraan kamera-ostoksilta, joten caviart valikoitui mukaan ihan vain hintansa takia, sillä verkkokaupassa törsäilyn jälkeen yritin pitää matalaa budjettia. Siitä tuli kuitenkin aivan megahyvää! Ja tämä smetanalevite sopi muuten todella hyvin myös saaristolaistyylisen leivän päälle, jota olimme juuri saaneet mieheni mummon leipomana.

Letut valmistin TÄMÄN Valion sivuilta löytyvän reseptin mukaan. Reseptistä on tullut ihan lempparini, koska sillä letut onnistuvat aina täydellisesti. Kun teen makeita lettuja, korvaan sokerin aina Bolero-makujauheella, sillä tuntuu, että sokeria muutenkin tulee ihan tarpeeksi joka tuutista. Myös kermavaahdon makeutan aina banaanin, panna cottan tai kookoksen makuisella Bolerolla.

Crepeseissä ei makeutta tarvittu, joten niihin en lisännyt suolan lisäksi muuta. Paistamiseen käytin voita, sillä se vaan maistuu niin hyvältä! Miesten kinkku-juustotäytteet lisäsin lettujen väliin paistovaiheessa, jolloin juusto sulaa letun väliin, mutta omat täytteeni lisäsin vasta jälkikäteen.

Lettuja jäi kuitenkin paljon yli ja ne menikin sitten iltapäivän herkkuina kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Vaikka itse letuissa ei ollut mitään makeutusta niin makeiden lisukkeiden ansiosta ne upposivat myös jälkkäreiksi ilman sen kummempia valitteluita lapsilta.

Millä te yleensä täytätte suolaiset letut? Itse mietin, että ensi kerralla voisi kokeilla tuorejuustoja, kylmäsavulohta tai jotakin katkaraputäytettä.

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Life with Satu,
Voi suolaiset letut on niin hyviä <3 Meillä oli viimeksi sunnuntaina niitä kolmella eri täytteellä. Tosin ne olivat kaikki kylmiä täytteitä siihen päälle ladottuina, sienisalaattia, kalkkuna-ruohosipuli seos kermavaahdon kanssa ja kylmäsavulohi-tilli-kermaviili.
xlelamaa.blogspot.com/
pinjasblog
pinjasblog,
Oi tuo kylmäsavulohi kuulostaa niin hyvältä!! 😍 pitääkin kokeilla!
nouw.com/pinjasblog
Mimmu
,
Siis mitä eroa tässä on crepesillä ja letulla? Eivätkö ne ole ihan sama asia? kummankin voi täyttää suolaisella tai makealla täytteellä.
pinjasblog
pinjasblog,
Ei mitään 😄👍🏼 muuta kuin nimi 😁
nouw.com/pinjasblog
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter