Weighted blanket - good or not?

Sisältää saatuja tuotteita*

Jonkin aikaa sitten kerroinkin, että olimme tehneet yhden parhaista, vaikkakin myös kalleimmista, hankinnoista ikinä eli ostaneet uuden sängyn! ( kurkkaa tuo postaus TÄÄLTÄ ) Olen edelleen sitä mieltä, että se oli ihan paras sijoitus. Ja tuo tunne vain vahvistuu joka kerta, kun nukumme jossain muualla. Kerroin silloin myös, että meillä olisi vielä peitot uusimatta ja että olin vähän funtsaillut, jos kokeilisin painopeittoa itselleni. Sainkin Unikulmalta testiini Steady Body-painopeiton* ja pääsin kokeilemaan, olisiko siitä hyötyä levollisemman unen ja helpomman nukahtamisen saavuttamiseksi.

Includes gifted items*

A while ago I told you that we made one of the best investments in a long time, even though it wasn't the cheapest. Buying a new bed was definitely worth every penny! ( Read the bed post HERE ) And every time we sleep somewhere else, I'm just so happy that at home I get to sleep in a bed that is custom made for me. I also told then that we should buy new blankets and I would love to try weighted blanket to see if it would help me sleep more calmly and help me fall asleep more easily. I got a Steady Body weighted blanket* from Unikulma to see if it works for me.

Kävin Vantaan Unikulmassa katsomassa peittoja ja myyjän ohjeistuksesta valitsin kuuden kilon peiton itselleni, sillä suosituspaino peitolle on noin kymmenisen prosenttia nukkujan painosta. Peiton täytteeksi oli valittu pienenpieniä lasikuulia, sillä ne ovat laadukkaampia ja hengittäviä verrattuna muovikuuliin, joita joissakin painopeitoissa käytetään. Pienet kuulat oli ommeltu neliöittäin peiton sisään niin, että paino jakautuu kokoajan mahdollisimman tasaisesti.

Painopeittojen on tutkittu auttavan muunmuassa levottomuuteen ja erilaisiin stressitiloihin sekä uniongelmiin. Itse kaipasin siitä apua nimenomaan rauhallisempaan uneen ja levottomuuteen. Peitto ohjeistettiin ottamaan käyttöön asteittain, mikäli sen kanssa koko yön nukkuminen tuntuisi liian erikoiselta. Itse kuitenkin jääräpäänä otin sen heti kokonaan käyttöön enkä kokenut siitä itselleni mitään haittaa.

I went to Unikulma in Vantaa to see the blankets and the sales lady told me to choose the six kilo one because the weight should be picked so that it's about ten per cent of the sleeper's weight. The blanket was filled with tiny glass balls instead of the plastic ones that many other blankets have, to make it better quality and more breathable. The blanket was sewed so that the tiny glass balls were divided evenly.

There's a lot of studies showing that this kinds of weighted blankets can help restlessness, stress and many sleeping problems. In the booklet I got with the blanket, it was advised to start using the blanket little by little if there was any discomfort but as a stubborn person I slept my first night with it all night and felt fine.

Lakanoiden laittaminen peittoon tuntui todella erikoiselta ja sainkin pienen käsitreenin siitä rimpulakäsiini. Myös peiton alle käpertyminen tuntui todella hassulta, mutta heti, kun olin saanut asetuttua mukavaan asentoon, olo oli kuin olisin käpertynyt jonkun kainaloon. Peiton tasainen paino todella tuntui rauhoittavalta ja tuntuu, että en ole hyörinyt ja pyörinyt niin paljon kuin yleensä. Jostain syystä myös ajatukset ovat rauhoittuneet helpommin ja tuntuu, että olen sammunut unten maille, ennen kuin olen kerennyt edes alkaa ajatella päivän stressinaiheita. Nukahtamisaikaa peitto on ainakin selkeästi rauhoittanut.

Minulla on yleensä aina todella kuuma ja mietin vähän alkuun, tuleeko peiton kanssa liian kuuma, sillä olen tottunut nukkumaan viilentävällä peitolla, mutta peitto tuntuu hengittävän todella hyvin! Toivottavasti se olisi tarpeeksi hengittävä myös kesäksi, sillä en haluaisi millään luopua siitä, nyt kun olen sen makuun päässyt.

Putting on the sheets over the blanket felt really weird and I got a little workout for my weak arms. Getting under the blanket the first time felt also really different than usual, but the moment I got into a comfortable position it felt as if someone was holding me, really calming. The weight of the blanket was really even and it made me feel safe and calm. I feel like I have been tossing and turning way less than usual and that I have fallen asleep before I have had time to start thinking about all the stressful things in my life right now.

Usually I'm always uncomfortably hot and I have had this cooling blanket before this one so I was a bit worried if I would get top hot under it but I hadn't. I really hope it will stay that way when the summer comes too because I really want to keep using this one.

Onko jollakulla teistäkin painopeitto käytössä? Mitä olette tykänneet?

Is there someone else who's using the weighted blanket? What do you think of it?

<3: Pinja

*tuote saatu / gifted item

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Laura Linnea ,
En oo vielä päässyt kokeilemaan painopeittoa, vaikka kovasti haluaisin! Tuo rauhattomuus ja pyöriminen on mullakin ongelmana nukkumaan mennessä. Piikkimaton päällä makoilu on vähän onneksi auttanut siihen. 😊
Jäin miettimään tätä kohtaa: "suosituspaino peitolle on noin kymmenisen kiloa nukkujan painosta". Olikohan tässä jokin ajatusvirhe vai enkö mä vaan ymmärtänyt, että kuinka painava sen peiton pitäisi siis olla nukkumaan nähden? 😊
Ihania kuvia postauksessa! <3
www.lauralinnea.fi
pinjasblog
pinjasblog,
Hyvä kun huomasit tuon virheen, pitääkin muokata, eli siis kymmenisen prosenttia! 😃 Hups! Mutta tosiaan, piikkimattokin on ihan huikea ja auttaa todella hyvin rentoutumaan. Yhtenä iltana kun tuntui, että kävin ihan ylikierroksilla, otin alle piikkimaton, päälle painopeiton ja siinä vaiheessa, kun tuntui, että nyt alan nukahtamaan, niin nappasin piikkimaton alta pois ja nukuin kun tukki sen yön! 😊
nouw.com/pinjasblog
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter