Xplora-kello - lapsen ensimmäinen puhelin

Kaupallinen yhteistyö Xplora

Apua, miten nopeasti aika menee! Vastahan meillä oli kaksi pientä vauvaa ja nyt tulevia vuosia mieheni kanssa suunnitellessamme aloimme pohtia, että ne kaksi vuotta, mitä Axelin koulun aloitukseen enää on aikaa, tulevat varmasti hujahtamaan silmänräpäyksessä nekin. Siitä puheenollen aloimme miettiä, milloin olisi hyvä aika lapselle alkaa totuttelemaan puhelimen käyttöön ja millainen olisi hyvä ensimmäinen puhelin lapselle. Törmäsinkin sitten Xploraan, juuri lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi suunniteltuun kellopuhelimeen, jonka kanssa on hyvä opetella niin kelloa, kuin harjoitella puhelimen käyttöä turvallisesti ja yksinkertaisesti. Kun tilaat puhelimen suoraan Xploralta, saat siihen valmiiksi esiasennetun sim-kortin, jolloin kello on heti valmis käytettäväksi.

Kelloa voit hallinnoida vanhemmille tarkoitetusta Xplora 4 & Go-sovelluksesta omasta puhelimestasi. Sovelluksessa pääset käsiksi myös moniin muihin kellon ominaisuuksiin

Aina mukana

Meillä ei vielä muutamaan vuoteen liikuta yksikseen, mutta sitten, kun liikutaan, haluan tavoittaa lapseni, jos hänelle soittelen. Leikkiessä ei puhelinta kuitenkaan voi kantaa mukana ja jos se on puiston laidalla repussa, ei lapsi sitä välttämättä sieltä asti kuulekaan. Puhelin ei myöskään unohdu minnekään, sillä se kulkee koko ajan mukana ranteessa. Kun mennään kouluun, sen voi laittaa koulu-tilaan, jolloin siihen ei kilise viestit tai puhelut. Kun puhelin on ranteessa vältyt myös niiltä tilanteilta, joissa soittelet lapselle tavoittamatta häntä ja huolestut, miksei hän vastaa vaikka syy olisikin siinä, että hän ei vain kuullut puhelinta.

Valitse, kuka lapselle saa soittaa ja kelle lapsi saa soittaa

Varsinkin pienen lapsen puhelimenkäytössä on huojentavaa, että voin sovelluksesta päättää, ketkä kaikki lapselleni saavat soitella ja kelle lapsi saa soittaa. Tällöin kuka tahansa ei voi soitella lapselleni, vaikka hänellä olisikin tämän numero ja toisaalta lapsi ei voi soittaa sitten numeroihin, joista ei ole ennalta sovittu. Jos tarve jonnekin, vaikkapa kaverin vanhemmalle, tulee soittaa, voi numeron lisätä aina etänäkin puhelimeen vanhempien sovelluksesta. Tällä hetkellä listalla on vain isovanhemmat meidän vanhempien lisäksi, joiden kanssa puhelimessa juttelua voi treenata.

Kellolla ei myöskään pääse nettiin pyörimään, eikä lapsen tule vahingossakaan mentyä väärille sivuille tai klikkailtua vääriä linkkejä.

Lisää muistutuksia

Muista ottaa liikunta-kamppeet kouluun! Anna lappu opettajalle! Pese hampaat ennen kouluunlähtöä! Kelloon voit lisätä myös muistutuksia muistuttamaan lasta tehtävistä asioista tai isommalle lapselle merkata vaikka futis-treenit kalenteriin, jolloin hän muistaa aina, milloin hänellä oli mitäkin menoja tai muistettavaa. Jos poikamme ovat tulleet yhtään äitiinsä, he eivät todellakaan muista mitään, vaan jumppakamat unohtuvat eteiseen, opettajalle tarkoitettu lappu on edelleen repussa kotiin palatessa ja kouluun on lähdetty ilman hammaspesua.

Näe, missä lapsi seikkailee ja aseta turva-rajat

Vanhempien sovelluksesta pääset myös asettamaan alueen, jolta lapsi ei saa poistua. Jos lapsi kuitenkin poistuu alueelta, saat tiedon siitä sovellukseen ja voit pirauttaa lapsellesi tarkistaaksesi, että minnes hän nyt on matkalla ja huomasiko edes lähtevänsä sovitulta alueelta. Jos turva-rajoille ei ole tarvis, voit muutenkin kurkata, missä lapsi menee. Tämä kyllä tulee olemaan niin mielenrauhaa tuova ominaisuus varsinkin siinä vaiheessa, kun lapset liikkuvat enemmän yksin! Plus kun kello on kädessä, tulee siihen tulevat puhelutkin aina huomattua.

Seuraa liikkumista ja vältä nenä kiinni puhelimessa kökötystä

Vanhemman sovelluksesta näet, onko lapsi vain istuskellut telkkarin ääressä tuntitolkulla, vai onko päivään mahtunut myös tarpeeksi aktiivista liikkumista. Toisin, kuin älypuhelimissa, kellossa ei ole koukuttavia pelejä, joiden parissa lapsi unohtuisi pelailemaan ja liikkuminen jäisi liian vähäiseksi.

Axel on ollut todella reteänä kellostaan ja onkin ollut nyt entistä kiinnostuneempi opettelemaan kellonaikojakin. Myös kellon taustakuvaa on vaihdeltu aktiivisesti fiiliksen mukaan. Ainoa ominaisuus, mikä Axelin mukaan kellosta puuttuu, on se, että siitä voisi ampua seittiä, niinkuin Spider Man! :D Ehkä kuitenkin pärjäämme ilman sellaista ominaisuutta!

Jos teilläkin on aika hankkia ensimmäinen puhelin lapselle tai haluatte vähän alkaa treenata etukäteen puhelimen käyttöä, saatte Xplora.fi-verkkokaupasta koodilla pinjasblog ensimmäisen kuukauden liittymää ilmaiseksi. Lisäksi instassani pyörii nyt arvonta, jossa voit voittaa Xplora-kellon!

Minkä ikäisenä teillä on otettu ensimmäiset puhelimet lapsille käyttöön?

<3: Pinja

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter